Turvaaugud bussitranspordis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pole midagi ebatavalist selles, et kõigis suuremates poodides on ametis turvatöötajad, kelle ülesandeks on jälgida, et vargad ei pääseks kaubaga kassalettidest mööda, ilma et selle eest maksaks.

Ühistransport, mis on samuti avalik koht ning pakub inimestele tasulist teenust, on aga paraku koht, kus üksainus seaduserikkuja tekitab otsemaid suurel osal teenuse ostjatest ebaturvalise tunde. Nii on näiteks juba mõnda aega probleemne Sompa ja Jõhvi vahel kurseeriv liinibuss number 15, mida muu hulgas kasutavad Sompa uimastisõltlased, kui sõidavad Jõhvi oma igahommikust metadooniannust kätte saama.

Selge see, et kamp uimastinäljas narkomaane bussis tekitab niigi ebamugavustunde, rääkimata sellest, et keegi söandaks neid veel korrale kutsuda. Ja kuigi narkomaanide füüsiline vorm pole tavaliselt kuigi hea, on teada, et uimastinäljas sõltlane on võimeline milleks iganes, et aga oma "laks" kätte saada.

Soovitus helistada iga kord politseisse, on muidugi asjakohane. Aga kui politseinikud tulevadki kohale, siis mida nad saavad teha, kui bussis on hulk ebaviisakalt käituvaid, ilmselt sõltlastest tegelasi, kellel puudub pilet? Kui nad tõstavadki sellised bussist maha, on vähetõenäoline, et sama kamp järgmisel ja ülejärgmisel päeval samamoodi ei käitu.

See probleem vajaks omavalitsus- ja politseijuhtide tasemel selgeksrääkimist, sest lahendada on see tarvis. Ei ole normaalne, et kamp narkomaane, keda ühiskond niigi ülal peab, torpedeerib meie avalike teenuste toimimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles