Monopoli kliendist hoolimise lakmusest

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raske on praeguse seisuga täpselt öelda, mis viis Kohtla-Järvel paljude elumajade küttesüsteemid tasakaalust välja. Aga väheusutav on, et selline üheaegselt paljusid maju tabanud tõsiste ja kulukate tagajärgedega äparduse põhjustas juhus või mõni vääramatu jõud.

Antud juhul peaks piirkonna kaugkütte varustamise eest vastutav VKG Soojus ise haarama initsiatiivi ja võimalikult kiiresti aitama kindlaks teha tekkinud probleemi põhjuse, ulatuse ja lahenduse. Kui tõepoolest on tegu uue soojustrassi käikuandmisel mõne valearvestuse või tähelepanematusega, siis peaks iseenesestmõistetav olema ka korteriühistutele kulude hüvitamine. Ühistute küttesüsteemid said kannatada ja inimesed on pidanud seetõttu oma korteris külma taluma. Selles väljendukski monopoolse teenusepakkuja reaalne vastutus ja hoolimine oma klientidest, aga mitte tühipaljas sellest rääkimine.

Muidugi on tekkinud olukorra klattimine korteriühistute ja soojafirma omavaheline küsimus. See ei tähenda, et kohalik linnavalitsus peaks probleemist distantseeruma. Aga just selline mulje jäi mures olnud korteriühistute esimeestel eile kohtumisel linnapea Jevgeni Solovjoviga.

See on ju täiesti põhjendatud ja loogiline soov, et kohalik võim tekkinud olukorras korteriühistutele toeks oleks, aitaks toimunus selgusele jõuda ning annaks nõu, kuidas oleks kõige mõistlikum toimida. Oma autoriteeti kasutades saaks linnavalitsus ka soojafirmat kiiremini lahendusi otsima mõjutada. Pealegi on elanikud ka linnavalitsuse kliendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles