Miks nad umbusaldavad?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohalike omavalitsuste valimisteni on jäänud napid kaheksa kuud, mis tähendab, et peaks olema saabunud või kohe-kohe saabumas aeg, kus volikogudesse kandideerivad poliitilised jõud hakkavad koostama ning avalikustama oma seisukohti ja kavasid kohaliku elu arendamiseks-parandamiseks järgmisel neljal võimuaastal.

Seda me siiski veel ei näe ega kuule, küll aga saabub siit-sealt teateid sisseantud umbusaldusavaldustest. Nii on üksteise järel antud umbusaldus sisse Toilas ja Aseris volikogu esimehe ning Kohtla-Nõmmel vallavanema mahavõtmiseks.

Esmapilgul võib see tunduda ebaloogiline. Miks peaks keegi tahtma võimule saada nii napilt enne valimisi, et ennast võimul olles poliitiliseks kahurilihaks teha? Lihtsam oleks ju opositsioonikaevikus istuda ja tuld anda.

Eks põhjusi on kindlasti erisuguseid, kuid oma loogika on siin olemas ka valimisi silmas pidades. Pääsedes võimu juurde, pääsed sa ju ka lähemale infole, mida valimisvõitluses enda kasuks saaks pöörata. Ja muidugi maksumaksja taskust tulevale ressursile. Viimane ei pruugigi olla labane kampaania kinnimaksmine omavalitsuse eelarvest. Aga on ju ometi olemas munitsipaallehed, kus võimulolijate fotosid ja tarku mõtteid temale tasuta levitada saab. Ja omavalitsusjuht peab ju ikka osalema tema territooriumil toimuvatel üritustel kenade kõnede ja lillesülemitega. Ja kui saada pool aastat enne valimisi võimule, pole uuel võimul mingit vastutust eelnevalt toimunu pärast - ikka saab kõike eelmise võimu kraesse veeretada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles