Maakonna väärikas ehe

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kuuendat aastat toimunud Jõhvi balletifestivalist on kujunenud väärikas ehe Ida-Viru maakonna kuuerevääril, mille kaalukust ei lörtsita igapäevase kandmisega, vaid  võetakse välja üksnes kõige erilisematel puhkudel.

Ei saa öelda, et see on festival, mis vaatamata sellele, et toob kokku balletimaailma tipud, üle riigi just suurt tähelepanu pälviks. Aga tegu ongi elitaarse kunstiga, mis eeldab ka auditooriumis huvi äratamiseks ettevalmistust ja asjatundlikkust märksa enam kui popmuusika või filmikunst.

Ida-Virumaa üldise kultuuripildi rikastamisel ja mitmekesistamisel, aga ka maine kujundamisel on sel üritusel siiski kaalukas roll. Seepärast peaksid maakonnavõimud mõtlema, kuidas sellele suurele ettevõtmisele, mis toimub üksikute heas mõttes paadunud entusiastide eestvedamisel eesotsas kontserdimaja direktori Piia Tammega, rohkem tuge osutada ja kõlapinda saavutada.

Jõhvi balletifestival on sisult juba praeguseks kerkinud sellisele tasemele, kust väga palju enam edasi minna polegi ilmselt võimalik. Eriti arvestades, et mingeid erilisi eeldusi sellise sündmuse jaoks pole siin ju varem olnud - ei balletitraditsioone, koolkondi ega legende.  On vaid sobiv maja ja inimesed, kes tahavad seda üritust teha, ning mida aeg edasi, seda rohkem ka kohalikku publikut.

Kui üks ettevõtmine on end juba kuuel aastal järjest kõige paremast küljest näidanud, siis muutub ta ise elujõuliseks traditsiooniks ja energia allikaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles