Ka suvi tuli ootamatult

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tavaliselt oleme harjunud rääkima ikka talve saabudes, et see tuleb ootamatult: kui koristustehnika ning kojamehed ei jõua piisavalt kiiresti ühtäkki mahasadanud lund ära koristada.

Tänavune kevad on mänginud vingerpussi ka kõige teadjamatele ilmatarkadele - pikk ja jahe kevad nörritas meid pikalt, kuid maikuu viimastel päevadel läks ootamatult soojaks ning soojad suveilmad püsivad praeguseni.

Seega pole midagi imestada, et inimesed veedavad suure osa vabast ajast veekogude ääres ja supelrandades.

Kahjuks tuleb tunnistada, et soojadeks ilmadeks polnud valmis paljud meie turismiga seotud ettevõtted, aga ka mitmed omavalitsused. Populaarsetes randades (nagu näiteks Kauksi ja Toila) jäi vajaka toitlustusteenusest.

Kuigi Narva-Jõesuus avati ametlik rannahooaeg juba nädal tagasi, polnud veel eilegi internetist saadaval kuurortlinna veetemperatuuride andmeid. Linn, mis tahab kunagi konkureerida Pärnuga suvepealinna tiitli nimel, ei tohiks sellist apsakat endale lubada. Seda enam, et suvehooajaks kehtestatud tasuline parkimine kehtib seal juba maikuust ning rannavalve töötab 1. juunist.

Toila on oma avaliku ranna avamisega alustanud alati veidi hiljem ning arvestades, et ujutav vesi juuni alguses kuulub seal pigem anomaalia hulka, oli ka vallale kuuluv ning väljarenditud Sadamakõrts veel tükk aega pärast soojalaine saabumist lukus.

Kõigele sellele lisaks kuivas mõnedes poodides olematuks jäätise ning karastusjookide valik.

Seetõttu tulebki nentida, et suvi tuli teenindajatele ootamatult. Muidugi, ega sellest tekkinud puudustest maailm veel kokku varise, ent arvestades seda, kui lühike ja heitlik võib olla meie suvi, peaks ettevõtjad olema paindlikumad ja kiirema reaktsiooniga.

Ühte võib siiski randade haldajate tunnustuseks öelda: vähemalt suuremad ja populaarsemad rannad olid soojade saabudes koristatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles