Võidumehed mõlemad

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Kohtla-Järve riigigümnaasium kerkiks TTÜ Virumaa kolledži naabrusesse, oleks see puhas võit mõlemale.

Esiteks oleks tudengite lähedus tõsisele õppimisele orienteeritud gümnasistidele inspireerivam kui õpikeskkonna jagamine algklassiõpilastega. Vähetähtis pole ka kompaktse ja atraktiivse hariduslinnaku teke Järve linnaosa südamesse.

Teiseks hoiab riik kokku maksumaksja raha, kui gümnasistidel avaneb võimalus kasutada kolledži värskelt sisustatud laboreid ja arvutiklasse. Samuti pole vaja eraldi sööklat ega raamatukogu, mille ülalpidamiskulusid on võimalik gümnaasiumil ja kolledžil jagada. Sarnaselt ruumidega saab heas mõttes ära kasutada kolledži õppejõude.

Ehkki tundub, et sellises väljavaates kaotajaid ei ole, on ometi ilmnenud linna ja kolledži vahel teatud erimeelsused. Kui linnavõimude huvi on maksimaalselt ära kasutada olemasolevaid hooneid, tuues rohkem elu linna lugemissaali ja konverentside näol suuri üritusi renoveeritavasse kultuurikeskusesse, siis kolledžil on juurdeehitusest loobumisel oma tingimused. Oma sõna on sekka öelda ministeeriumil, kes hakkab gümnaasiumi ülal pidama.

Põhjarannik loodab, et detailides jõutakse kokkuleppele ja põlevkivilinna gümnaasium kerkib ülikoolikolledži kõrvale nagu Viljandis ja Haapsalus, kus loodetud koosmõju on tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles