Keskerakonna lõhe Ida-Virus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On päris huvitav jälgida, millega lõpeb Jõhvis valimisliidus kandideerivate Kohtla-Järve keskerakondlaste juhtum. Praegu on olukord, kus enamik niinimetatud parteireetureid on erakonnast välja visatud, kuid viiele siinsele keskerakondlasele eesotsas Kohtla-Järve aselinnapea Ljudmila Jantšenkoga anti armuaega.

Millest on tekkinud olukord, kus ühed keskerakondlased Jõhvis kandideerivad teiste vastu? Tegelikult on ju Jantšenko Ossipenko valimisliidus kandideerimas juba kolmandat korda. Ja iga kord on oma nimekirjaga väljas olnud ka Keskerakond. Asi on selles, et Ida-Virumaal pole keskerakondlased juba pikemat aega kuigi üksmeelsed olnud. Paljuski seetõttu on maakonnas ka kolm piirkonda: Narva, Kohtla-Järve ja Ida-Virumaa. Just need kaks viimast on teineteise vastu olnud pehmelt öeldes külmad.

Erakonnal on muidugi nüüd keeruline olukord, kus Kohtla-Järve piirkonna juhid on asunud oma liikmete kaitsele ning on üsna tõenäoline, et piirkonna juhatus ei kiida heaks Jõhvis Ossipenko nimekirjas kandideerijate väljaheitmist. On ju Kohtla-Järve keskerakondlik linnavõim olnud aastaid väga lähedane partner Nikolai Ossipenko ärimaailmale.

Kas Keskerakonna juhatusel jätkub põhimõttekindlust talitada ka viie Jõhvis kandideeriva parteikaaslasega nii nagu teistega ja riskida pingestada suhteid Kohtla-Järve piirkonnaga? Igal juhul on lõhe siinsete keskerakondlaste vahel jõudnud otsapidi partei peakontorisse, kus tuleb teha kindel otsus või laveerida pehmema variandi poole, kahjustades sellega kogu partei nägu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles