Muutuste tuuleiil Narvas

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui mitmetes Ida-Viru valdades vahetub pärast äsjaseid valimisi võim, siis siinsetes linnades jääb võim samade jõudude kätte, kelle pihus on see olnud juba olenevalt kohast 4-17 aastat.

Et kolmes suuremas linnas - Narvas, Kohtla-Järvel ja Sillamäel - põhimõttelisi muutusi ei tule, oli selge juba septembri keskpaigast saati, mil kandidaatide nimekirjad lukku pandi.

Sillamäel ja Kohtla-Järvel kopeeris keskerakondlik võim juveliiri täpsusega nelja aasta taguste valimiste tulemusi. Nii nagu Sillamäel oli 21 kohast 16 Keskerakonna käes, nii on see ka järgnevatel aastatel. Kohtla-Järvel on nüüd küll nüüd ainsa opositsionääri Eduard Odinetsi kõrval veel kaks sotside nimekirjast valitut - Nikolai Kutašov ja Valdor Ernits -, ent jõudude vahekorda see märkimisväärselt ei mõjuta.

Küll aga toimus märgilise tähtsusega muutus Narvas, kus koguni 40 protsenti valimas käinud narvalastest keeras pikka aega linna valitsenud Keskerakonnale selja.

31-kohalises volikogus olevast 11-liikmelisest sotside fraktsioonist võib Keskerakond küll teerullliga jätkuvalt üle sõita, ent selle mõju ei saa päriselt eirata, sest nii arvukat opositsiooni pole piirilinnas ammu olnud.

Kui sotsidel jätkub vaatamata oma kirjule koosseisule, kus on väga erinevate poliitiliste vaadete ja ka huvidega inimesi, kannatlikkust ja energiat oma joont Narva linna huvides edasi ajada, siis nelja aasta pärast võib valimiste võitja ennustamine seal märksa keerukam olla kui seekord.

Ühtlasi andsid sotsid Ossinovski eestvedamisel ka Sillamäele ja Kohtla-Järvele märku, et muutused on võimalikud, kui selle nimel tööd tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles