Kohtla-Järve peab lati kõrgemale seadma

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtla-Järve elanikud andsid äsjastel valimistel ühelt poolt selge signaali, et nad on pikka aega võimul olnud linna tippjuhtidega rahulolematud. Seda näitab, et nii linnapea Solovjov kui tema asetäitjad said märgatavalt vähem hääli kui eelmistel valimistel.

Soovides muutusi, hääletasid paljud linnaelanikud teiste Keskerakonna kandidaatide poolt.  Seejuures ei tabanud aga suur osa neist ära, et andes oma hääle samale nimekirjale, kus on ka pettumuse valmistanud linnajuhid, toetasid nad tegelikult ikkagi stagnatsiooni jätkumist.

Selle kinnituseks valis volikogu eile suure häälteenamusega linnapeaks taas Solovjovi, kes kavatseb ametisse jätta ka senised aselinnapead.

Võimalik, et Keskerakond isegi otsis võimalusi linnavalitsuse tuulutamiseks, ent küllap leiti, et tegelikult pingil polegi valida neid mängijaid, kes suudaksid selles rollis hakkama saada.

Eilegi pilluti volikogu saalis pärast hääletamist kõlavaid ja samas õõnsaid fraase, kuidas linnavalitsus ja volikogu peavad veelgi rohkem kandma hoolt linnaelanike heaolu eest.  Kui seda oleks ka sisuliselt eelneva kümne aasta jooksul tehtud, ei oleks linnast põgenenud peaaegu viiendik elanikest ja kinnisvara väärtus muutunud nullilähedaseks.

Keskerakond on olnud Kohtla-Järvel geniaalselt tugev poliitilise konkurentsi kõrvaldamisel ja samas masendavalt nõrk raudses haardes oleva absoluutse võimuga  linnaelu edendamisel.

Kohtla-Järvel on aeg seada latt märksa kõrgemale.  Tema koht ei tohiks olla Eesti linnade mudaliigas, kus ta praegu nii omavalitsuse võimekuse kui muude näitajate poolest on,  vaid  tippseltskonnas, kus asuvad sellised linnad nagu Tartu, Pärnu ja Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles