Ossipenko mõjuvõim Kohtla-Järvel tõusmas?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitme ettevõtja Nikolai Ossipenkoga tihedalt seotud inimese pääsemine Kohtla-Järve linnavalitsuse tähtsatesse ametitesse viitab, et ta on saamas selle linna juhtimise üle senisest veelgi suuremat mõjuvõimu.

Kohtla-Järve linna võib pidada Ossipenko kommunaalfirmade üheks kuldkliendiks, kes on viimase 10-15 aasta jooksul kindlustanud arvestatava käibe nii teede-tänavate hoolduse ja remondi kui ka haljastus- ja prügiveoteenuste eest. Tema firmad on võitnud peaaegu kõik Kohtla-Järve toimunud hanked, mille vastu huvi on olnud.

Varem firmades Ekovir ja N&V projektijuhina töötanud Deniss Veršinin sai 2012. aasta suvel Uikala Prügila juhatuse liikmeks. See oli õige pea pärast seda, kui Ossipenko ostis Jõhvi vallalt piirkondliku prügila enamusaktsiad.

Ent kõigest poole aasta pärast oli Ossipenko ärimaailmas lennukat karjääri teinud Veršinin juba Kohtla-Järve abilinnapea Oru linnaosas, mis ei tohiks olla just unistuste töö võrreldes tema tollase ametiga. Ehkki Veršinin ei jõudnud omavalitsuses töötada veel aastatki, üllatas ta hiljutistel valimistel väga suure häälte saagiga. Sellele järgnes edutamine aselinnapeaks. Tema juhtida on majandusvaldkond ehk seesama, kus tegutsevad ka linnale teenuseid osutavad Ossipenko firmad.

Varem sellel kohal olnud Viktoria Tsventarnaja, kes lubas vahel harva avalikult ka kriitilisi märkusi Ossipenko firmade töö kohta, liigutati arenguküsimustega tegeleva aselinnapea kohale.

Järjekordne üllatus sündis aga detsembris, kui Veršinini mantlipärijaks Oru linnaosas sai Ossipenko kasupoeg Tiit Lillemets, kes on siiani figureeriunud tema parema käena äritegevuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles