Hiilgav müügimees

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statistikaamet avaldab lähiajal terve eelmise aasta andmed Eestis, sealhulgas Ida-Virumaal peatunud turistidest, aga ka 11 kuu põhjal saab pildi klaariks: idanaabrite hulk suurenes varasematest aastatest tagasihoidlikumalt, ent selle heastab soomlaste muljetavaldav kasvunumber - 6000 ööbimist rohkem ehk pluss 38 protsenti. Ka turismi kasv tervikuna ei näita raugemise märke.

Soomlaste ralli taga on mitme asja kokkusattumus. Esiteks on tõus saabunud pärast mitu aastat kestnud langust. See on märk sellest, et soomlased, kellele Tallinn, Pärnu ja Haapsalu on juba tuttavad, ihkavad avastada midagi uut. Ja just parajal hetkel võttis põhjanaabrid sihikule Ida-Viru turismiklaster.

Maakonna parimad turundajad Soomes on aga tõenäoliselt soomlased ise ehk Kalle ja Riina-Maija Palander, kes on üle lahe staari staatuses. On vedamine, et Palanderid ei valinud hobuste kasvatamiseks ja turismiga tegelemiseks mõnda Harjumaa mõisa, sest sinnakanti satub soomlasi niigi. Ida-Virumaal, mis jäi siiani paljude soomlaste liikumisteelt välja, on nüüd Palanderide näol üks tugev müügiargument juures.

Loodetavasti jätkub soomlaste huvi Ontika hotelli vastu ka siis, kui uudsus kaob.  Hea märk on see, et rahvusvahelises broneerimiskeskkonnas booking.com on majutusasutus pälvinud keskmiseks hindeks 9,1 ehk "suurepärane". Arvustustes on kiidetud nii kodust atmosfääri, külalislahket pererahvast kui maitsekat interjööri. Hea mulje öömajast annab plusspunkte kogu sihtkohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles