Kiitus Ida-Viru omavalitsusjuhtidele

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Viru omavalitsusjuhid on väärt kiitust, et nad loobusid keset töönädalat kahest lõõgastavast spordipäevast ehk niinimetatud vallavanemate ja linnapeade taliolümpiamängudel osalemisest ning tegid sel ajal seda tööd, milleks maksumaksjad on nad palganud.

Mäetaguse juhtide kaasalöömine on mõistetav, sest kuna see üritus toimus nende vallas, olnuks ignoreerimine samuti kummaline. Küllap nad kasutasid ka hästi võimalust näidata paarikümnele mujalt pärit omavalitsustegelasele oma valla parimaid külgi.

On hea, et Eestis on rohkelt linnapäid ja vallavanemaid, kes spordist lugu peavad. Ainult et nii nagu ka teiste alade inimestel, tuleb selle kasuliku harrastusega tegeleda töövälisel ajal ja kanda sellega seotud kulud iseendal. Igasugused selgitused, et sellises mitteformaalses õhkkonnas tehakse ka viljakat tööd, ei ole kuigi tõsiselt võetavad, vaid näivad pigem otsitud vabandustena.

Ida-Viru omavalitsusjuhid võiksid oma sportlikkust hea eeskujuna küll senisest sagedamini näidata. Selleks ei ole vaja aga korraldada mingeid ühekordseid siseringi üritusi. Maakonnas toimub rohkesti rahvaspordisündmusi, kus kohaliku elu liidrid võiksid märksa sagedamini osalejate seas olla ning kutsuda endaga kaasa nii linna- ja vallavalitsuste töötajaid kui kõiki huvilisi.

Seejuures ei ole tähtis minna püüdma rekordeid ega alistama hoobilt pikki maratoniradu. Alustada võiks regulaarsest osalemisest näiteks eri aladel toimuvatel argiõhtute sarjadel ning seejärel registreeruda juba suurematele kohalikele üritustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles