Erki Noolel lubaduse täitmiseks 334 päeva

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"See on üks esimesi asju, mis tuleks ära teha!" nimetas olümpiavõitja Erki Nool nüüdisaegse jalgpalli- ja kergejõustikustaadioni rajamist Ida-Virumaale üheks oma põhiliseks lubaduseks enne 2011. aasta riigikogu valimisi.

Kui Põhjarannik aasta hiljem huvi tundis, kuidas selle lubaduse täitmine edeneb, kõlas vastuseks, et asi liigub. "Ma arvan, et järgmisel aastal võiks juba hakata konkreetselt projekteerima," sõnas rahvasaadik Nool.

Veel üks aasta hiljem kinnitas IRLi kuuluv Nool, et pole staadioniga seotud valimislubadust unustanud, kuid oli samas murelik, et asi siiski ei liigu loodetud moel. "Olen oma erakonnas tõsiselt rääkinud, et kui me selle valimistsükli jooksul siia vähemalt ühte staadioni ei ehita, siis järgmistel valimistel ei ole mul mingit mõtet oma nina Ida-Virumaale toppida," tunnistas ta.

Nüüd on Noolel jäänud oma lubaduse lunastamiseks vaid 334 päeva, aga märke ehitustegevusest veel pole.

Loomulikult ei saa staadioni rajada üks riigikogu liige üksi, olgu ta kas või olümpiavõitja. Selleks on vaja ka koostööd omavalitsustega ja veel mitmeid muid tegureid. Kuid samas ei ole ka näha, kuidas Ida-Virust riigikogusse valitud Nool oma peamise valimislubaduse täitmise nimel tegutseks.

Korralike staadionide puudus tuli sel kevadel esile taas seoses jalgpallihooaja algusega. Väga põnevaks ja tähelepanu püüdvaks muutunud Eesti meistriliigas mängivad nii Sillamäe, Narva kui Jõhvi meeskonnad. Aga nende väsinud staadionid ei tee au ei klubidele, Ida-Virumaale ega spordile laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles