Korruptsioon ja selle õigustamine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilne kohtuotsus, millega mõisteti korruptsioonikuritegudes süüdi Narva volikogu liige Fjodor Ovsjannikov ning endine aselinnapea Andrei Filippov, kinnitab veel kord, et piirilinna juhtimine on aastaid olnud üks suur mädapaise. Jah, me ei saa Ovsjannikovi ja Filippovit praegu nimetada kurjategijateks, kuna kohtuotsus nende kohta pole jõustunud ning kaevatakse tõenäoliselt edasi. Ent see pole ju ainus näide.

Aga tähelepanuväärne on see, et kuigi Narva linnavalitsuses lokanud korruptsioon on aastaid olnud avalik saladus, pole linnavõim oma järeldusi teinud. Narva juhtimise juures kaalukat mõju omav keskerakondlasest riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin on koguni oma lähikonda kuulunud ning uurimise alla sattunud kohalikke poliitikuid aina õigustanud.

"Narvas ei ole keegi teist kindlustatud, sa võid ingel olla. Paar inimest kirjutab kaebuse, süüdistuse. Kui tegemist on venelase, narvaka ja keskerakondlasega, siis tõenäoliselt lõpeb asi väga kurvasti. Probleem on selles, et seadus ei kindlusta võrdset kohtlemist. Seda, mida me praegu näeme Eestis, nimetatakse poliitilisteks repressioonideks," väitis ta parlamendis Ovsjannikovi kriminaalasjast rääkides.

Ka siis, kui kohtu all oli altkäemaksu süüdistusega Stalnuhhini semu Aleksandr Moissejev, kiitis esimene viimast kui tublit inimest.  Lõpuks läks Moissejev ikkagi vangi. Samasugused õigustused kõlasid, kui kohtu all oli ametikuriteos süüdi mõistetud endine aselinnapea Sofja Homjakova.

Huvitav, kas üks Stalnuhhini eesmärk Euroopa Parlamenti kandideerides on rääkida sealgi, kuidas Eestis korruptante kiusatakse?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles