Mõtteviisi muutus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu veebruaris kirjutasime toimetuse juhtkirjas, et kuigi alates möödunud suvest on Ida-Virumaa eri linnades (Kohtla-Järvel, Sillamäel, Narvas ja Narva-Jõesuus) täheldatud ebameeldivat lõhna ning linnade elanikud avaldavad oma rahulolematust, ei suuda ametivõimud mitte midagi ette võtta, et haisutajaid tuvastada ning korrale kutsuda.

Pahameel on aga eriti Kohtla-Järvel paisunud nii ilmselgeks, et õlakehitusest enam ei piisa. Ei piisa ka tõdemusest, et tegelikult ütlevad peened aparaadid, et kõik on korras, lihtsalt inimeste ninad on liiga tundlikud. Tunnistagem, et see kõlab veidralt.

Peame tunnustama riigikogu liiget Valeri Korbi, keda me tänavu aprillis kutsusime üles tegudele, et ta oli üks neist saadikuist, kes sel kolmapäeval haisuprobleemi riigikogus tõstatas.

Ja peame tunnustama ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannust, kes väga selgelt ja konkreetselt kinnitas, et riik peab probleemiga tegelema. Ministri sõnul annavad tööstusettevõtted Kohtla-Järve inimestele kodu lähedal tööd, "aga see ei kompenseeri seda ebamugavust, mida õhu saastamine tekitab".

Ministri väljaöelduga on riik andnud meile mõista ühest väga olulisest mõtteviisi muutusest: kui kirjade järgi on kõik normide piires, aga inimestel on halb olla, siis ei ole viga mitte inimestes, vaid normides, mida tuleb muuta. Ja see on väga oluline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles