JUHTKIRI: Poliitiku eraelu ja avalikkus (1)

Põhjarannik
Copy
Martin Repinski koos abikaasa Siret Kotka-Repinskiga mullu Jõhvi aastalõpuballil.
Martin Repinski koos abikaasa Siret Kotka-Repinskiga mullu Jõhvi aastalõpuballil. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi eelmine vallavanem Martin Repinski on kahtlemata senistest ka kõige skandaalsema renomeega vallajuht. Kogu tema veidi rohkem kui üheksa kuu pikkust valitsemisaega jäävad saatma otsused ja teod, mis tekitanud üsna tormilisi reaktsioone ning kajanud vastu üle kogu riigi. 

Uudis, mis puudutab Martin Repinski ja tema pereelu purunemist, ei olnud aga kohalikku elu ning poliitikat tundvatele inimestele tegelikult midagi ootamatut. 

Märgid selle kohta, et noorel abielumehel on Jõhvis tekkinud uus silmarõõm, hakkasid paljudele silma kohe, kui temast mullu suvel vallavanem sai. Just Repinski surus läbi selle, et volikogu aseesimeheks sai täiesti tundmatu ja ilma igasuguste nähtavate teeneteta Jekaterina Vassiljeva, kellega hiljem vallavanemat üsna tihti ka avalikel üritustel koos liikumas nähti.  

Repinski on ise oma eraelu igal sammul avalikult meedias eksponeerinud ning kasutanud nõnda oma õnneliku pereelu kuvandit endale poliitilise kapitali kogumiseks.

Repinski ise eitas avalikult oma lähisuhet volikogu aseesimehega, samas kui see oli vallamajas juba kõigile teada. 

Muidugi võib mõni öelda, et tegu on inimese isikliku eluga ning kellelgi pole sellega asja. Ent meenutagem, et Repinski on ise oma eraelu igal sammul avalikult meedias eksponeerinud ning kasutanud nõnda oma õnneliku pereelu kuvandit endale poliitilise kapitali kogumiseks.

Repinski ja Vassiljeva suhete valgustamine on oluline ka seetõttu, et üks oli täidesaatva võimu esindaja nr 1 ja teine seadusandliku võimu esindaja nr 2.  Mida see endaga kaasa toob, võisime näha, kui vallavanem hakkas propageerima ideed, et eraldada 30 000 eurot nn noortevolikogu tööks, mida hakkaks kureerima Vassiljeva, õigemini tema MTÜ. Viimasel hetkel pandi plaan tõusnud pahameele tõttu seisma. 

Ja lõppude lõpuks ei ole ühelegi poliitikule tagatud eraelu puutumatust sel lihtsalt põhjusel, et nende tegevus peab olema inimestele eeskujuks, sest valijad valivad neid teadmises, et tegemist on meie ühiskonna parimate esindajatega.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles