Martin Helme: nutame või naerame, aga kaevuritele tuleb praegu peale maksta (21)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Martin Helme sõnul kaalub valitsus praegu variante, millistest allikatest maksta kaevuritele ja energeetikutele palka sel ajal, kui turg ei võimalda põlevkivielektrit toota.
Martin Helme sõnul kaalub valitsus praegu variante, millistest allikatest maksta kaevuritele ja energeetikutele palka sel ajal, kui turg ei võimalda põlevkivielektrit toota. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti Energia üldkoosoleku rollis olev EKRE aseesimehest rahandusminister Martin Helme kinnitab, et praegune valitsus on psühholoogiliselt valmis Ida-Viru kaevuritele ja energeetikutele peale maksma, et ära hoida nii Eesti energiavarustuse kui kohalikku sotsiaalmajanduslikku kriisi. 

Millised lahendused Ida-Virumaa kaevureid ja energeetikuid ähvardava suurkoondamise ärahoidmiseks on teie arvates kõige reaalsemad?

Kogu see probleemide pundar on küpsenud väga kaua. Põhiline põhjus on ikkagi meie kliimapoliitika. On ju juba mitmeid aastaid võetudki eesmärgiks ajada põlevkivist tehtud elekter nii kalliks, et see ei oleks konkurentsivõimeline. 

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles