JUHTKIRI: Repinski "sabad"

Põhjarannik
Copy
Jõhvi vallavalitsuse hoone.
Jõhvi vallavalitsuse hoone. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tänavune kevad oli maakonnakeskuses Jõhvis eriti tormiline. 

Eelmine vallavanem Martin Repinski vabanes kogenud töötajatest justkui vanadest auklikest sokkidest. Selleks avaldati survet vallasekretärile, sotsiaalteenistuse juhile, finantsjuhi asetäitjale, sotsiaalmaja ja raamatukogu direktorile. Peaaegu kõik allusid pressingule ning nõustusid poole aasta palga suuruse hüvitisega omal soovil lahkumast. Vaid raamatukogu direktor Ingrid Spitz hakkas vastu. Siis läks vallavalitsus tõenäoliselt teadlikult seaduserikkumise teed ning vallandas Spitzi.

Kui tööinspektsioon direktori vallandamise ebaseaduslikuks tunnistas ning tema heaks vallalt aastapalga välja mõistis, oli vald piinlikus olukorras. Kogu selle puhastustöö algatanud Repinski oli ametist lahkunud ning keegi ei tahtnud tema asja edasi ajada. Seni koondus kogu avalik pahameel ja mainekahju eelkõige Repinski isikule ning tema asja edasi ajamine oleks automaatselt pööranud negatiivsuse noole uue vallavanema poole. Viimane räägib nüüd vajadusest taotleda töörahu omavalitsuses. 

Teine ebamugav "saba", millest tänases lehes kirjutame, on Jõhvi kohtuvaidlus Katri Raigiga. Sisuliselt on tegemist Repinski hagiga, mis on küll esitatud valla nimel, sest just toonasel vallavanemal oli kõige rohkem põhjust tunda end puudutatuna sotsist siseministri kirjatükist. Nüüd oleks mõistlik ju see kohtuasi ära lõpetada − nii arvab ka näiteks eksvallavanema erakonnakaaslasest volikogu esimees Eduard East. Tõenäoliselt nii lähebki, kuid enne tuleb oodata, kuni kohus on hagi menetlusse võtnud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles