Saada vihje

Anvar Samost: "Mis on Eestis hästi?"

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kena talumaja Tudulinna lähedal.
Kena talumaja Tudulinna lähedal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Üks pikka aega Eestis töötanud soomlane rääkis, et eestlaste põhiline viga on, et kui midagi kiita, siis eestlane esmalt nõustub ja siis ütleb: "Aga..."

Suvel on Eesti ilus, eriti kui ilma peab. Ja kuna tänavu on pidanud, siis pole paha üles lugeda, mis meil peale ilma veel hästi on. Vähem negatiivsust!

Eestis on hea toit. Nii poodides kui ka söögikohtades. See on kohalik, sisuliselt üleni mahedalt toodetud, maailma mõistes väikeste tootjate poolt, väga mitmekesine. Tihti innovaatiline, sageli sisaldab palju sajanditega ladestunud traditsioone ja kultuuri. Kes tahab, võib osta otse tootja käest, aga ka poest saab paljude suurriikidega võrreldes uskumatult ehedat, puhast ja maitsvat toitu osta. (Aga üha kallim on.)

Tagasi üles