Hando Sutter: vähemalt 3000 töökohta jääb alles

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Hando Sutter.
Hando Sutter. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel teisipäeval kaevurite ja energeetikute ametiühingute tegelastele eelseisvad koondamisplaanid teatavaks teinud Hando Sutter kinnitab, et see on praegu viimane suurem koondamine ja lähiaastatel annab suurenergeetika Ida-Virumaal tööd vähemalt 3000 inimesele. 

Teatasite teisipäeval, et Eesti Energia koondab sel sügisel Ida-Virumaal veel 324 töökohta. Arvestades sel aastal suurenergeetika ettevõtetes juba varem toimunud töökohtade koomaletõmbamisi, ulatub koguarv juba üle 800. Miks see arv nii suur on?

See on mitmete asjade kokkusattumine. Kui eelseisev koondamine tuleneb põhiliselt saastekvootide hinnatõusust, siis varasemad koondamisotsused on tulenenud sellest, et vanemates elektrijaamades läheb ettenähtud töötundide tõttu 700 megavati ulatuses energiplokke pensionile koos töötajatega, kellest paljud olid samuti juba pensionieas või tähtajaliste lepingutega. Selle tõttu jäävad väiksemaks ka tarbitava põlevkivi maht ning töökohtade arv nii kaevanduses kui hoolduspersonalil. See oli väga pikalt ette teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles