Asekantsler Oidsalu Aidu tuulepargist: kaitseministeerium ei ole autistlik pidurdaja, keda huvitab ainult riigikaitse

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Meelis Oidsalu sõnul on nad kaks aastat aktiivselt tuuleparkide arendamisele Ida-Virus lahendust otsinud. "See küsimus tuleks eelisjärjekorras ära lahendada, sest investeering pole nii suur, aga tulemus on kohe näha," ütles ta.
Meelis Oidsalu sõnul on nad kaks aastat aktiivselt tuuleparkide arendamisele Ida-Virus lahendust otsinud. "See küsimus tuleks eelisjärjekorras ära lahendada, sest investeering pole nii suur, aga tulemus on kohe näha," ütles ta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ehkki kohus kinnitas eelmisel nädalal, et Aidu tuulepargi rajamiseks välja antud ehitusload kehtivad, ei saa rääkida siiski sellest, et ehitaja saaks kohe jätkata pargis tuulikute rajamist, küll võiks pikalt oodatud lahenduse tuua valitsuse otsus soetada piirkonda lisasensor, mis annaks tuulepargiarendajatele võimaluse rajada kuni Jõhvi-Iisaku liinini nii palju ja nii kõrgeid tuuleparke, kui kohalikud lubavad, kinnitas Põhjarannikule kaitseministeeriumi asekantsler Meelis Oidsalu. 

Eelmisel nädalal tuli riigikohtu lahend, mis jättis jõusse varem välja antud ehitusload. Kuidas te seda otsust kommenteerite? 

Nagu ma juba olen öelnud, siis sisulist lahendit kohtust tulnud ei ole ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) järelevalve on näidanud, et ehitatud pole väljastatud ehitusloa kohaselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles