JUHTKIRI Võime vigu tunnistada näitab tugevust

Põhjarannik
Copy
Foto: PPA

Tänases Põhjarannikus kirjeldatud juhtum, kus kolm Jõhvi politseijaoskonna juhtivat ametnikku seljatasid kohtus oma tööandja, politsei- ja piirivalveameti (PPA), kuna leidsid, et neid on ebaõiglaselt karistatud, näitab, et alati tasub enda õiguste eest seista, isegi kui sinu vastas on nii suur organisatsioon, nagu PPA seda on. Eesti riigis üks suuremaid tööandjaid.

Ei ole ilmselt mõtet laskuda selle vaidluse puhul juriidilistesse nüanssidesse, ent on märkimisväärne, kuidas Eesti riiki aastakümneid tões ja usus teeninud ametnikud võivad päevapealt jääda tööta või karjääriredelil langeda pelgalt selle pärast, et toimunud on midagi, mille kohta kohus lõpuks leiab, et üks töötaja jagas teistele kingitusi. 

Kui politsei alustas eelmisel aastal kolme ametniku suhtes järelevalvemenetlust, tehti selle kohta pressiteade, mille põhjal tehtud uudiseid levitati erisugustes kanalites üle riigi. Uus pressiteade tuli kevadel, kui kaht ametnikku karistati töölt vallandamisega. Nüüd, mil jõustusid kohtuotsused, mis ametnikud õigeks mõistsid, ning karistavad käskkirjad tühistati, ei näidanud politsei omapoolset initsiatiivi sellest ka avalikult teada anda. Arusaadav, et oma vigade tunnistamine ei ole meeldiv ega lihtne, samas näitab see organisatsiooni ja selle juhtide tugevust. 

Kahtlemata on tervitatav, kui nii oluline sisejulgeolekuasutus nagu PPA jälgib ja rakendab täisleppimatust rikkumiste ning väära käitumise osas, kuid tundub, et pole erilisi vastutus- ja käitumismehhanisme olukordades, kus selgub, et reageeriti üle ja inimestele tehti liiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles