NÄDALA KUJU − Oleg Pissarenko

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

See oli alles kolm kuud tagasi, kui Narvast pärit muusik ja ürituste korraldaja Oleg Pissarenko teatas, et loobub festivalide korraldamisest ja aastaid tegutsenud Tartu ja Narva džässiklubi vedamisest ning keskendub edaspidi vaid sellele, mis on oluline. Oluline on muusika tegemine.

Pissarenko otsust võis täiesti mõista, sest ta tunnistas isegi, et üle-eelmisel suvel Narva linnuse hoovis toimunud suurejooneline, kuid ärilises mõttes kõvasti kõrbenud muusikafestival "Baltic Sun" viis ta isikliku pankroti äärele. 

Ometigi kõlavad selle nädala neljapäevast laupäevani Narva kolledži fuajees taas džässi harmooniad ja rütmid. Kolmandat korda Narvas toimuva festivali "IDeeJazz"  põnevalt mitmekesises kavas tulevad siinse publiku ette seitsme riigi muusikud. 

Pärast läbikukkumist uuesti üles tõusta ja ikka oma rida ajada suudavad vähesed. Seda enam väärivad Oleg Pissarenko ja tema ettevõtmised tunnustamist, lugupidamist ja toetust. Siinse kultuurielu rikastamisel on selliste inimeste tegevusel hindamatu väärtus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles