KÜSITLUS Kas valitsus peaks senises koosseisus jätkama?

Põhjarannik
Copy
Stenbocki maja
Stenbocki maja Foto: Riigikantselei

Eesti valitsus on lagunemise ohus.

Foto: Peeter Lilleväli

Viktor Bõkov:

Arvan, et mitte. Võimuladvikus on liiga palju skandaale ning nende lahkhelide tõttu ei tule sealt ka normaalseid otsuseid − seetõttu langeb usaldus. Peale selle vähenevad kõige selle taustal majanduslik stabiilsus ja ka valitsuse enda töö stabiilsus.

Foto: Peeter Lilleväli

Ave Paabo: 

Mul on nii palju regionaalprobleemidega seotud tööd, et valitsuse tegevust analüüsida ja isegi lihtsalt sellele mõelda pole mul üldse aega. Seepärast ei saa ma mingeid hinnanguid anda või prognoose teha.

Foto: Peeter Lilleväli

Pjotr Tarejev:

Mingeid puudusi on ilmselt alati ja kõigil ning kõik uus on üldiselt ju hästi unustatud vana. Usaldust pole üldse kellegi vastu, me oleme lihtne rahvas − mis meist sõltub? Praegused riigivalitsejad tõstsid pensioni ja see on hea, ehkki tõstsid vähem, kui algul lubasid. Las nad töötavad kuni järgmiste valimisteni, sest kui uued ka valitakse, siis vaevalt sellest midagi paremuse poole muutub.

Foto: Peeter Lileväli

Anžela Jengibarjan:

Kui aus olla, siis pole ma sellesse eriti süvenenud − olen poliitikast väga kauge inimene. Mind see ei huvita ning ma ei tea sellest midagi, ma ei käi isegi valimas.

Foto: Peeter Lilleväli

Igor Borsuk:

Võin oma elukogemusest öelda, et ükskõik kui palju riigivalitsejad ka ei vahetuks, ei muutu sellest midagi. Skandaalid on nagunii tavalised, nii et las nad töötavad edasi. Аga pärida neilt aru selle eest, mida nad kõrgetel ametikohtadel olles kokku on keeranud, oleks hea küll: üks minister viib ellu mingi lõpuni läbi mõtlemata reformi, teisel aga tuleb seda hiljem helpida... Kahjuks säärast mehhanismi ei ole. Tuleb selline seadus leiutada, et ministrid senisest suuremat vastutuskoormat tunnetaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles