KÜSITLUS Kas toetate Kiviõli õpetajate võitlust oma kooli direktori eest?

Põhjarannik
Copy
Eelmise nädala neljapäeva hommikul toimus Lüganuse vallamaja ees meeleavaldus vallavalitsuse istungi ajal. Eelolleval teisipäeva õhtul kogunevad inimesed, kes peavad Heidi Uustalu tagandamist Kiviõli 1. keskkooli direktori ametist ebaõiglaseks, ajal, mil vallamajas koguneb Lüganuse volikogu.
Eelmise nädala neljapäeva hommikul toimus Lüganuse vallamaja ees meeleavaldus vallavalitsuse istungi ajal. Eelolleval teisipäeva õhtul kogunevad inimesed, kes peavad Heidi Uustalu tagandamist Kiviõli 1. keskkooli direktori ametist ebaõiglaseks, ajal, mil vallamajas koguneb Lüganuse volikogu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavalitsus vabastas päevapealt töölt Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu. Koolipere võitleb igal võimalikul moel tema tööle ennistamise eest.

Foto: Peeter Lilleväli

Olev Mae:

Toetan küll, sest mulle kättesaadava info kohaselt tundub, et võimud on käitunud ebaõiglaselt.

Foto: Peeter Lilleväli

Villi Nõmmik:

Olen sellest lugenud, kuid õpetajate rahulolematuse ja direktori vallandamise põhjust ma päris täpselt ei tea. Ma pole sellesse süvenenud, seepärast ei saa ma mingit hinnangut anda.

Foto: Peeter Lilleväli

Aarne Vinkel:

Naasin Eestisse alles eile õhtul ega ole probleemiga kuigi hästi kursis. Midagi olen kuulnud, ent üksikasjalikult sellest ei tea. Üldiselt jääb selline mulje, nagu oleks see Eestis mingisugune haigus: probleemid Viimsi koolis, Tallinnas, Kiviõlis... Kuidagi imelik, et direktoreid keset õppeaastat lahti lastakse.

Foto: Peeter Lilleväli

Maria Laanemäe:

Minule on see küsimus eriti oluline, kuna tegelen ka ise haridusküsimustega. Tundmata kõiki Kiviõlis toimunu asjaolusid, on järeldusi teha raske, kuid ühtehoidev kollektiiv on ju ainult pluss. Kooli juhtkond on suutnud organiseerida enda ümber inimesi, kes astuvad üles ühtse rindena. Keeruline on ette kujutada, kuidas koolis streiki korraldada ja läbi viia... Üldiselt aga ei saa seda, et inimesed võitlevad ja oma seisukohta kaitsta püüavad, negatiivseks faktoriks nimetada.

Foto: Peeter Lilleväli

Aleksei Ostrovski:

Olen sellest veidi kuulnud, kuid üksikasjalikult ma tekkinud olukorda ei tunne ega oska öelda, kas nad teevad õigesti või mitte. Samas olen kindel, et haridust ja poliitikat ei tohi omavahel segada. Tähelepanu koondati valele asjale ja nõnda see probleem teravneski. Las nad võitlevad, kui direktor neid koolijuhina rahuldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles