NÄDALA KUJU − Tarmo Valgepea

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tarmo Valgepeal kui koolijuhil on olnud kirglikke toetajaid ja samamoodi hulk inimesi, kes leiavad, et temasugune inimene ei sobi koolidirektori ametisse. Sellised polaarsed hoiakud tulid esile juba aastaid tagasi, kui ta juhtis Ida-Virumaal Mäetaguse põhikooli ning tõmbas esimese direktorina käima Jõhvi rajatud riigigümnaasiumi. 

Miks ta otsustas nüüd tulla kandideerima Kiviõli 1. keskkooli direktoriks, jääbki mõnevõrra selgusetuks. Olukorda kaaluda oskava inimesena pidanuks ta väga hästi aduma, millised pinged olid kooli ja kohaliku võimu vahel tekkinud ning keda koolipere direktoriks ootas. Selles suhtes ei oleks talle tohtinud olla mingiks üllatuseks see, milline reaktsioon järgnes komisjoni otsusele eelistada direktori konkursil teda. 

Vallavalitsuse seisukohast polnud samuti sugugi tark samm pakkuda niigi pingelises olukorras välja Valgepead, kelle tugevaim külg pole just lepitamiskunst. See mõjus pigem õli tulle valamisena. 

Pikaks veninud Kiviõli kooli ja Lüganuse vallavõimu vastasseisu saagas ilmus Valgepea mängu vaid üheks osaks. Loodetavasti selle seriaali läheneva õnneliku lõpu eel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles