NÄDALA KUJU − Anu Vau

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kiviõli 1. keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anu Vau kinnitamine kooli uueks direktoriks lõpetas Lüganusel kaks kuud väldanud sõja kohaliku kogukonna ning vallajuhtide vahel.

Vallavalitsuse eelmise aasta lõpus tehtud rumal otsus tõrjuda poliitilistel põhjustel ametist tunnustatud ja hinnatud koolidirektor Heidi Uustalu põhjustas Lüganuse vallas sellist kõuekõminat, et see kostus üle terve riigi. See andis poliitikutele ka põhjuse hakata rääkima sellest, kuidas päästa praeguste munitsipaalkoolide juhid kohalike võimurite poliitilisest suvast.

Anu Vau oli selles sõjas kindlalt oma koolirahva poolel ja võttis vallavalitsuse suhtes ka kriitiliselt sõna, mistõttu vallavalitsusega seotud konkursikomisjoni liikmed teda esmalt direktorikandidaadiks ei valinudki. Ent pärast seda, kui nende eelistatud Tarmo Valgepea üsnagi näotu avalduse saatel sellest ametist loobus, andis see vallavalitsusele võimaluse lahingust väljuda. Kuigi kaotused, tundub, võivad olla suured. Ning ka kohtuasi eelmise direktori Heidi Uustaluga on veel pooleli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles