JUHTKIRI Ida-Viru on kontrolli all sama palju kui teisedki piirkonnad

Põhjarannik
Copy
Nagu teisteski haiglates, kehtib ka Ida-Viru keskhaiglas patsientide külastamiskeeld, samuti on keelatud pakkide toomine ja üleandmine.
Nagu teisteski haiglates, kehtib ka Ida-Viru keskhaiglas patsientide külastamiskeeld, samuti on keelatud pakkide toomine ja üleandmine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viimase nädala jooksul on Ida-Virumaa tõusnud avalikkusesse kui koroonaviiruse suuremaid ohupiirkondi Eestis.

Reformierakondlasest riigikogu liige Signe Riisalo rääkis esmaspäeval parlamendisaalis, et tal on hirm ja mure, et seoses koroonaviirusega on kontrolli alt väljumas üks piirkond: Ida-Virumaa. Rahandusminister Martin Helme nõustus, et Ida-Viru on kahtlemata praegu väga tõsine murekoht, ja muu hulgas ka sellepärast, et viiruse leviku algfaasis ei võetud just seal ohtu tõsiselt. Nädala algul avaldas Postimees akadeemikute nõukoja seisukoha, et võib olla üsna kindel, et Ida-Virumaal seisab lähiajal ees suur nakatumiste kasv. 

Ida-Virumaa esiletoomises võimaliku erilise ohupiirkonnana on suure mure kõrval tunda ka eelarvamust, et sellest kandist peab halbu uudiseid tulema. Püüame endiselt tublid olla ja seda hoiakut kummutada. 

Loomulikult ei saa sellise ettearvamatu ja palju küsimärke tekitava viiruse puhul praeguses staadiumis midagi välistada. Tuleb endiselt olla ettevaatlik ja valmis selleks, et iga uus päev võib kaasa tuua uudise suurema nakatumise kohta Ida-Virumaal. Aga täpselt samamoodi võib seda öelda ka mis tahes teise Eesti piirkonna kohta. 

Arvestades, et Ida-Virumaal elab tunduvalt rohkem inimesi kui enamikus teistes maakondades, pole siin selle viiruse leviku ohjeldamisega seni sugugi halvemini toime tuldud kui teistes piirkondades. Selle eest väärivad tunnustust nii siinsed meedikud, terviseameti töötajad, kõik teised eesliinil olijad kui ka kõik elanikud, kes annavad oma panuse sellega, et kehtestatud reegleid kohusetundlikult järgivad. 

Ida-Virumaa esiletoomises võimaliku erilise ohupiirkonnana on suure mure kõrval tunda ka eelarvamust, et sellest kandist peab halbu uudiseid tulema. Püüame endiselt tublid olla ja seda hoiakut kummutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles