NÄDALA KUJU − Niina Neglason

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Teda on peetud enesekindlaks ja tugevaks poliitikuks, kes väga lihtsalt verest välja ei löö. Kuid teisipäeval, kuulates kohtu otsust talle esitatud koruptsioonisüüdistuses, puhkes ta nutma. "Ma mõtlesin, et nii lihtsalt ma verest välja ei löö, aga..." kommenteeris ta hiljem.

Kohus mõistis sel nädalal Niina Neglasoni ja Tiiu Sepa korruptsioonisüüdistuse kõigis punktides õigeks. Sellele eelnesid kinnipidamine, ööpäev vangikongis, läbiotsimised ning kaks ja pool aastat pinge all elamist. Loomulikult peab iga poliitik sellega arvestama, et ühel päeval võivad õiguskaitseorganid tema uksele koputada, kuna ta on kahtlustatav tegudes, mida võidakse tõlgendada korruptiivsena.  

Ent Neglasoni-Sepa asjas tundusid süüdistuse põhjendused algusest peale kummalised, ka kohtuprotsessi käigus ei olnud prokuratuuril neid kuigi tõsiste tõenditega toestada ning suurem osa süüdistusest kukkus kokku juba protsessi käigus. 

Neglason saab aru, et see kohtuotsus ei pruugi tähendada veel loo lõppemist, sest prokuratuuril ju kaotada midagi pole. 

Õigeksmõistev kohtuotsus võimaldas Neglasonil samal päeval saada valituks Jõhvi volikogu esimeheks, millest ta süüdimõistmise korral oleks enda sõnul loobunud. Ja eks sellelgi rindel kisub võitlus aina vihasemaks: valimisteni on ju jäänud napilt üle aasta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles