NÄDALA KUJU − Mart Helme

Põhjarannik
Copy
Foto: EKRE

Eelmisel nädalavahetusel EKRE esimehe kohalt taandunud Mart Helme ajas oma kõnes paljud inimesed vihale. Ta kuulutas oma väidetavalt peaminister Jüri Ratasele öeldut: "Kui me praegu teeme piirid lahti odavale tööjõule, kõigile neile, keda meri siia kokku uhub ja tuul kokku kannab, siis paarikümne aasta pärast on kogu Eesti Ida-Virumaa."

Helme vastandas oma kõnes eestlased ja siinsed venekeelsed inimesed, halvustades sellega viimaseid. Asi, mida siiani pole meie tõsiseltvõetavad poliitikud vähemalt avalikes esinemistes endale lubanud.   

Aga EKRE juhid on varemgi teinud avaldusi, mis võivad kohati vastukäivadki olla. Nii ütles partei uus esimees Martin Helme pärast oma isa avaldust, et nad loodavad siinsetelt venekeelsetelt valijatelt hääli saada, kuna nende seas on palju konservatiivseid ja traditsioonilisi väärtusi hindavaid inimesi.  

Muide, Ida-Virumaad esindab riigikogus kah üks ekrelane − endine sotsiaaldemokraat Riho Breivel. Huvitav, mida tema ütles Mart Helmele, kui see säärasel kombel Ida-Virumaad malakana kasutas? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles