NÄDALA KUJU − Max Kaur

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi pärast Jõhvis juunis toimunud võimupööret jäi ametisse endine vallavanem Max Kaur, on temast endast saanud otsekui teistsugune inimene, kes on ühtäkki hakanud nägema asju, mille suhtes ta varem oli justkui pime. 

Sel nädalal läkitas ta vallaasutustele karmi kirja, milles käsib augustikuu jooksul läbi viia korruptsioonivastase seaduse nõuetest kinnipidamise kontrolli. Ajendiks lugu Jõhvi vene põhikooli direktori ja volikogu liikme Irina Šulginaga, kes on kooli tööle võtnud oma lähisugulased moel, millega võidi rikkuda selle seaduse nõudeid. 

Kaur on alustanud ka lahingut Jõhvi võimu viimastel aastatel oma kontrolli all hoidnud kommunaalärimehe Nikolai Ossipenkoga, tehes avalikult etteheiteid tema firma töö kvaliteedile Jõhvis ning andes mõista, et järgmise perioodi hanke võitmine ei kulge sama libedalt nagu varem. Ossipenko on läinud omakorda vasturünnakule, tituleerides Kauri, kes oli veel hiljuti tema oma valimisliidu toetatud vallavanem, tuulelipuks, saamatuks juhiks, kes suudab pakkuda vaid kohvi ja konjakit. 

Lähem aeg peaks näitama, kuidas Kaur neis lahinguis oma endiste poliitiliste toetajate ja nüüdsete vastastega sadulas püsima jääb. Aga ka seda, kas ja mille suhtes tal nüüd nägemine võib kehvemaks muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles