JUHTKIRI Opositsiooni roll ongi kriitika

Põhjarannik
Copy
Aleksei Naumkin.
Aleksei Naumkin. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Endine Jõhvi abivallavanem Aleksei Naumkin ründab uut koalitsiooni, süüdistades seda nii rulapargi hävitamises, pensionäride päevakeskuse administraatori koondamises, oma inimese spordikooli direktoriks sokutamises kui ka vallavalitsuse ametnike suhtes moraalse vägivalla kasutamises. 

Küllap näevadki koalitsioon ja opositsioon paljusid asju eri moodi. Nii see tavaliselt ongi, et samal ajal kui võimuliit püüab oma tegusid õilsamaks rääkida, on opositsiooni asi selles tegevuses leiduvad mõrad suuremateks aukudeks kangutada. 

Praegune koalitsioon on tegutsenud üsna vähe ning peaks ka mäletama opositsioonis oldud aegu, mil nüüdseks juba endisele võimuliidule hõlpu ei antud, pommitades neid pidevalt mitmesuguste süüdistuste, arupärimiste ja umbusaldustega. 

Nüüd peavad ka uued koalitsiooniliikmed mentaalselt opositsiooni rollist välja tulema ning arvestama sellega, et iga otsus, iga samm võib võimenduda kriitikaks, millele tuleb adekvaatseid vastuseid anda. Eriti juhul, kui need süüdistused on nii konkreetsed, nagu näiteks opositsiooni kuuluva vene põhikooli direktori Irina Šulgina väited selle kohta, et uus võim kiusab teda poliitilistel põhjustel, kui esitab päringuid tema sugulaste töötamise kohta koolis. 

Praegu Jõhvis võimul olevad jõud on aastaid rääkinud vajadusest valda ausalt, läbipaistvalt ja omakasupüüdmatult valitseda. Nüüd on see võimalus olemas. Selle juurde kuulub arusaadavate ja veenvate vastuste andmine ka kiuslikuna tunduvatele süüdistustele. Sest avaliku võimu teostamine ei pea üksnes olema, vaid ka näima aus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles