JUHTKIRI Vallavalitsus kui modelliagentuur

Põhjarannik
Copy
Osade kohalike poliitikute puhul jääb mulje, et fotodel poseerimine ja nende piltide jagamine sotsiaalmeedias ongi nende põhitöö.
Osade kohalike poliitikute puhul jääb mulje, et fotodel poseerimine ja nende piltide jagamine sotsiaalmeedias ongi nende põhitöö. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi valla, vallajuhtide ja poliitikute sotsiaalmeediast võib jääda mulje, et Jõhvis on vallavalitsuse asemel modelliagentuur. Vallajuhid ise mõõdutundetult esiplaanil poseerimas staadionil, kirikus, lasteaias, koolis, mõne ehituse taustal...

See ei ole mingil moel valla juhtimise sisulise töö kajastus. Seda saab võtta kui paratamatut eneseupitamise ja edevuse haigust, mille ilmselge eesmärk on süstida kohalikesse inimestesse veendumust, et kõik positiivne, mis kohalikus elus toimub, sünnib ainult tänu neile. See olekski võimul olemise juures justkui kõige tähtsam ja sel moel loodetakse teenida aasta pärast valimistel rohkem hääli.

Sel nädalal toimunud pugemine lasteaeda, mis on koroonaohu tõttu lastevanematele pool aastat suletud olnud ning kus on keelatud huviringid, pildistamised, etendused ja seal koos ühe rühma lastega ühele pildile ronimine, ületab aga igasugused piirid. 

Kui soovite endale tähelepanu, jookske ümber või hüpake üle kitse, riietes või palja torsoga, laduge oma isiklikele sotsiaalmeediakontodele pilte kas või iga viie minuti tagant, aga jätke sellest mängust lapsed välja. 

Selline käitumine väärib täielikku hukkamõistu ja põlastust. Ilmselt suur osa Jõhvi elanikest seda ka avaldab ja selline lendulastud bumerang annab vallajuhtidele loodetust vastupidise efekti.

Loogiline oleks, et vallajuhid ise esitavad toimunu järel tagasiastumise avaldused. Aga kui abivallavanem Evelyn Danilov ei saa isegi aru, et "pildil on midagi valesti" ja selline käitumine on sobimatu, siis on sellist sammu ilmselt keeruline oodata. Pigem tasub oodata uusi pildiseeriaid vallajuhtide uutest "kangelastegudest".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles