President Kersti Kaljulaid on entusiastlik Ida-Virumaa tuleviku suhtes

Copy
Kersti Kaljulaidi sõnul on Narvas pikka aega olnud see probleem, et pole olnud arusaadav, kuidas linnavõim siin asju ajab. Ja see on olnud terav probleem ka siinse ettevõtluskeskkonna jaoks.
Kersti Kaljulaidi sõnul on Narvas pikka aega olnud see probleem, et pole olnud arusaadav, kuidas linnavõim siin asju ajab. Ja see on olnud terav probleem ka siinse ettevõtluskeskkonna jaoks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel kolmapäeval Ida-Virumaad külastanud president Kersti Kaljulaid tunnistas, et on maakonna tuleviku suhtes optimistlik, olgugi et siin on pikka aega olnud riigi suurim tööpuudus. Tema arvates on maakonna arengu pudelikaelaks muutumas mitmed siinsed omavalitsused, mis ei ole oma ettevõtmistes läbipaistvad ja arusaadavad. Põhjarannikule antud pikemas intervjuus rääkisime lisaks muu hulgas ka sellest, millega Eesti maailmas heas mõttes silma paistab ning mis on tema mainet rikkunud. 

Mis muutub maailmapoliitikas pärast USA uue presidendi Joe Bideni ametisse asumist?

Ei maksa luua illusiooni, et nüüd on kõik hoopis teisiti. Maailma geopoliitilised rajajooned ei muutu: Hiina tõuseb, Euroopa regionaalne risk on ettearvamatu Venemaa, kelle plaanidest on raske aru saada ja kellele ei sobi rahvusvaheline õigusruum, Ameerikal on tegemist ka mujal ja Euroopa peab ise võtma rohkem vastutust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles