Paul Paas: kes paneb Jõhvi teehooldaja vastutama? (1)

Copy
Paul Paas, Jõhvi volikogu liige
Paul Paas, Jõhvi volikogu liige Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäeval, 24. jaanuaril tegeles OÜ N&V Jõhvi linnas tänavate koristamisega, tõstes tänavalt ja kõnniteedelt kokku korjatud sulalume koos libeduse tõrjeks kasutatud liiva, killustiku ja kemikaalidega kõnni- ja sõiduteede kõrvale murule.

Minule kui Jõhvi vallavolikogu liikmele ja Ida-Virumaa korteriühistute liidu juhatuse liikmele laekus eeltoodu kohta hulk päringuid, miks on Jõhvi vald korraldanud sellise kahju tekitava koristuse ning kes hüvitab sellisest koristusest tulenevad kahjud kinnistute omanikele. Samas on küsitud, millal hakatakse praaktöö tegijat trahvima.

Jõhvi vallavalitsuse ja OÜ N&V vahel praegu kehtiva teede ja haljasalade hooldustööde töövõtulepingu kohaselt tuleb lume kuhjamise ja äraveo korral kõnniteede ja jalgteede puhastamisel vältida puistematerjali sattumist murule ning keelatud on ladestada kloriidisegust lund haljasaladele, kus kasvavad puud.

Murule laotatud sulalumi koos eelmainitud lisanditega ei soodusta kuidagi muru ega puude kasvu, vaid mõjub murule laastavalt.

Mul on küsimused Jõhvi vallavanemale Jüri Konradile.

1. Talvel tänavatelt ja kõnniteedelt lume koristamise ja libeduse tõrjeks kasutatud liiva, killustiku ja kemikaalide koristamine on kohaliku omavalitsuse kohustus sõltumata sellest, kellelt on see teenus sisse ostetud. Kuidas Jõhvi vald hakkab hüvitama eraomanike kinnistutel valede lumetõrje võtete kasutamisega tekitatud kahjusid?

2. Miks peab Jõhvi vald oma eelarvest eraldama raha OÜ N&V tekitatud kahjude eelse olukorra taastamisele Jõhvi vallale kuuluvatel kinnistutel?

3. Millal ja missuguseid sanktsioone rakendab Jõhvi vald  OÜ N&V suhtes valede võtete kasutamise eest Jõhvi valla tänavate ja kõnniteede koristamisel?

4. Kuidas ja millal hakkab Jõhvi vald välja nõudma OÜ N&V tekitatud kahju?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles