Siseminister Kristian Jaani: palun, kellele on tänaseks antud võimalus saada vaktsiin, siis võtke see vastu

Põhjarannik
Copy
Siseminister Kristian Jaani
Siseminister Kristian Jaani Foto: Remo Tõnismäe

Siseminister Kristian Jaani palub kõigil, kellele seda võimalust pakutakse, lasta ennast vaktsineerida. 

Ministri sõnul on siseturvalisuse töötajad  teinud aasta jooksul kümneid tuhandeid töötunde, et haigus kontrolli alla saada ja teevad seda jätkuvalt.
 
Politsei- ja Piirivalveamet on välja pannud lisapatrulle koostöös Terviseametiga. "Praeguste plaanide kohasel on planeeritud teha märtsis üle 17 000 töötunni nõuete täitmise kontrolliks. Kõnede arv on oluliselt kasvanud nii Häirekeskuse hädaabinumbrile 112 kui infotelefonile 1247. Sellest saab järeldada, et inimesed vajavad täiendavat infot ja leiavad selleks õige kanali," märkis ta.
 
Jaani sõnul saab olukorra tõsidust ja inimeste piirangutest kinnipidamist teisaldada ka rahanumbritesse.  "Ainuüksi siseministeeriumi valitsemisalas kulus möödunud aastal koroonaviiruse leviku tõkestamisele 7,6 miljonit eurot," märkis ta.
 
Siseministri sõnul on kindel, et lähikuud ei saa olema kerged. "Oleme olukorras, kus haiglate võimekus hakkab raugema. Viirusega võitlemine on meie kõigi ülesanne, mitte vaid tervishoiu ja siseturvalisuse eesliinitöötajate hool. Tänaseks oleme jõudnud Euroopa riikide seas nakatunute arvu suhtes esimeste hulka ja see tõsiasi on kurvakstegev. Peame palun piirangutest kinni!" märkis ta.
Kristian Jaani tuletas  meelde, et eraettevõtjatel on täielik õigus oma territooriumil enda ja teiste turvalisuse tagamiseks viia sisekorraeeskirjadesse sisse kohustus kanda maski ja hoida distantsi. "Tunnustan kõiki, kes seda on juba teinud!"
 
Ta pani südamele, et me täidaks kõiki viirust takistavaid meetmeid: kanname maski, peseme käsi, desinfitseerime pindu, hoiame distantsi, väldime tarbetuid kontakte, teeme võimalusel kaugtööd. "Ja palun, kellele on tänaseks antud võimalus saada vaktsiin, siis võtke see vastu – see on parim võimalus ühise immuunsuse kasvatamiseks," märkis ta.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles