NÄDALA KUJU − Anne Kippar

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel nädalal, kui Jõhvi raamatukogus üle 30 aasta töötanud endise peaspetsialisti Anne Kippari pangaarvele laekus Jõhvi vallavalitsuselt üle 5000 euro, mille kohus oli määranud talle õigusabikulude hüvitiseks, sai võidukalt läbi tema rohkem kui aasta aega kestnud võitlus oma õiguse ja väärikuse eest. Enne oli vallavõim töövaidluskomisjoni ja kohtuotsuse sunnil hüvitanud ligemale 7000 eurot ja maksnud ka tööjõumaksud. 

Ei ole just väga tavaline, et töötaja, kes tunneb, et talle on munitsipaalasutuses ülekohut tehtud, asub enda eest seisma. Eriti veel olukorras, kus ta teadis, et nii tolleaegne raamatukogu juhi kohusetäitja Evelyn Danilov kui ka seda valdkonda siis abivallavanemana kureerinud Aleksei Naumkin on erialalt juristid.  

Toimunut võivad osapooled tõlgendada omamoodi, aga faktid on, et nii töövaidluskomisjon kui kohus tuvastasid, et töökiusamine leidis aset. Nüüd võiks vallavõim vähemasti oma vigu tunnistada, avaldada kahetsust  ja vabandada inimese ees, kellele tehti ülekohut. Selle asemel on aga üleolev käitumine ja soovimatus võtta mingit vastutust. 

Kahjuks on see Jõhvi praeguse võimu puhul kujunemas mustriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles