NÄDALA KUJU − Ahti Asmann

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru Keemia Grupi esimees Ahti Asmann asus sel nädalal aastaid kestvale tormisele ja kariderohkele reisile, kui tuli avalikkuse ette plaaniga rajada Kohtla-Järve külje alla hiidtehas, mis toodaks puidust tselluloosi ja teisi biotooteid.

See peaks andma elaani keskkonnaorganisatsioonidele protestiaktsioonide korraldamiseks, aga ka ainest põhjalikeks aruteludeks, kuidas selline suur ettevõtmine kohalikku eluolu mõjutab. Tuleb üks suur kaalumine, kus ühel pool võimaluse loomine puidu väärindamiseks, majanduse kasvatamiseks ja tuntaval määral uute töökohtade loomiseks ja muud head asjad ning teisel pool keskkonnaga seotud ohud ja hirmud: et nüüd läheb lahti veelgi suurem Alutaguse laante lagedaks raiumine, mis võib kaasa tuua ka küttepuude kallinemise.

Asmannil on põhiküsimus, kuidas hoida eelseisvaid debatte ratsionaalses vaos. Kui domineerima hakkavad emotsioonid, siis kipuvad nende tuulde minema ka poliitikud, kellel tuleb otsustada, kas ja mis tingimustel anda sellele tehasele lubav tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles