REPLIIK Jutt pole mitte õpetamise kvaliteedist, vaid korruptsioonist

Aleksandr Romanovitš
, Jõhvi vene põhikooli hoolekogu esimees, Jõhvi vallavolikogu liige
Copy
Jõhvi vene põhikool.
Jõhvi vene põhikool. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Lugupeetud Jõhvi vene põhikooli õpilaste vanemad! Minu poolt kooli juhtkonna korruptiivse väärteo kohta tehtud avalduse ümber tekkinud olukord üllatab ja šokeerib. Politsei tuvastas selle väärteo ja määras kooli juhtkonnale trahvi.

Minu avaldusel ning kooli juhtkonna algatusel praegu selle avalduse ümber toimuval ei ole mingit seost. Kes soovib olukorras selgust saada, võib mu avalduse tekstiga tutvuda valla kodulehel. See on seal avalikult kättesaadav. Ning selles ei ole mitte sõnagi nimetatud kooli õpetamise kvaliteedi kohta.

Minu avaldus puudutab midagi muud: politsei fikseeritud olukorda. Ent mida kõike valimiste eel ka ära ei tehta. Nüüd saadab kooli juhtkond juba õpilaste vanematele kirju, kogudes allkirju vene kooli ja venekeelse hariduse kaitseks, ajades segi isiklikud suhted ja poliitilised ambitsioonid.

Sellesse loosse on segatud isegi lapsed − ja see on otsene seadusrikkumine. Ent kooli juhtkonda see ei heiduta: võitluses omaenda heaolu nimel on kõik vahendid head. Juba aasta otsa arutatakse ajakirjanduses ja vallas selle kooliga seotud korruptsiooniteemat, ent kooli juhtkonnalt endalt ei ole kahjuks senimaani õnnestunud mingeid selgitusi saada.

Eelöeldule võin lisada vaid seda, et inimeste ja eriti lastega manipuleerimine ei ole mitte ainult ebapedagoogiline, vaid ka kuritegelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles