ÜKS KÜSIMUS Kas erakonnast välja heitmine solvas teid?

Copy
Ants Liimets.
Ants Liimets. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

17. septembril viskas Reformierakonna juhatus erakonna Narva piirkonna ettepanekul Narva linnapea Ants Liimetsa erakonnast välja. Liimets oli Reformierakonna liige olnud 26 aastat. Narva reformierakondlased tõid põhjuseks selle, et Liimets oli linnapeaks saanud Keskerakonna toel, ent ei kutsunud linnavalitsusesse oma erakonnakaaslast Sergei Gorlatši, kes oli Katri Raigi linnavalitsuses olnud abilinnapea

Valimiste eel käituvad poliitikud mõnikord järsult, ehkki küsimus ise ei pruugigi niivõrd terav olla. Seegi küsimus on kõvasti ülepaisutatud. Mind see ei solva, vaid ajab pigem naerma: ja mis siis sellest, et mind välja heideti? Kui praegune Reformierakond mind Narvas ei toeta, kas see siis tähendab, et seda erakonda Narvas ei olegi, või mis?

Ma arvan, et erakond tahtis, et ma pöörduksin juhatuse poole protestiga. Ma võinuks seda teha ja seal midagi kinnitada, ent kui nad tahavad siin Narvas sotsiaaldemokraatidega midagi ette võtta (Katri Raik on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige ja kandideerib linnavolikokku reformierakondlastega ühes valimisliidus − toim.), siis palun, ma ei hakka sellesse sekkuma. Ja kui ma kaks kuud tagasi andsin [keskerakondlastele] lubaduse täita kuni oktoobrikuiste valimisteni linnapea kohuseid, siis oma sõna ma ei murra.

Tagasi üles