NÄDALA KUJU Katri Raik

Põhjarannik
Copy
Restoranis Avenüü valimisõhtut tähistanud Katri Raik tegi Narvas puhta töö – ta kogus 7 korda enam hääli kui Mihhail Stalnuhhin.
Restoranis Avenüü valimisõhtut tähistanud Katri Raik tegi Narvas puhta töö – ta kogus 7 korda enam hääli kui Mihhail Stalnuhhin. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Hehee, ma tulen veel tagasi!" kirjutas Katri Raik sotsiaalmeedias vahetult pärast seda, kui platsitunnetuse ja pikema mõtlemise minetanud keskerakondlased olid suvel ta Narva linnapea ametist tagandanud.

See ei olnud tühi ärplemine. Ta tuli tagasi muljet avaldava jõu ja elegantsiga. Narvas kogutud 4512 häält tegid temast poliitilise superstaari mitte ainult Narvas, vaid kergitasid ta Eesti poliitikute eliiti.

Kui palju kordi on poliitikud ja erakonnad rääkinud plaanidest, kuidas nad järgmine kord tulevad ning murravad Narvat eelmise sajandi lõpust valitsenud seltskonna ainuvõimu. Aga kellelgi polnud selle vankumatu võimukindluse vallutamine enne Raiki ligilähedaltki õnnestunud.

Katri Raik on olnud Narvaga tihedalt seotud üle paarikümne aasta. Ta on õppinud tunnetama selle linna inimeste hingeelu, leidnud õigeid liitlasi, saanud ka aru, mida on võimalik teha kohe, mida aasta pärast ja mille peale pole mõtet energiat kulutada. Kõik see kokku vormuski nüüdseks veenvaks võiduks.

Aga seda suuremad on nüüd tema õlule sätitud ootused, nii temasse uskuvate narvalaste kui ka ülejäänud Eesti poolt. See, mis Narvas lähiaastatel toimuma hakkab, mõjutab kogu Ida-Virumaa elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles