NÄDALA KUJU Niina Neglason

Põhjarannik
Copy
Niina Neglason.
Niina Neglason. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jaanuari algul saab neli aastat päevast, kui kaitsepolitsei käivitas Jõhvis aktsiooni, mille käigus võeti kinni kolm kohapeal tuntud naist: toonane volikogu esimees Niina Neglason, meditsiiniettevõtja Tiiu Sepp ning valla sotsiaalteenistuse juht Sirli Tammiste.

Neile kõigile esitati kahtlustus korruptsioonikuritegudes ning nad pandi ööpäevaks ka trellide taha. Enam kui aasta hiljem loobus kapo süüdistusest Tammiste vastu. Niina Neglason ja Tiiu Sepp ning tema firma Corrigo mõisteti esimeses kohtuastmes täielikult õigeks.

Kui Sepa puhul prokuratuur otsust ei vaidlustanud, siis Neglasoni suhtes küll, kuid ringkonnakohuski ei leidnud tal süüd. Ent selleks ajaks oli suurem osa süüdistusest ka prokuratuuri enda tunnistusel kokku kukkunud ning riigikohtu suunisel jätkus vaidlus vaid ühes punktis, mis puudutas toimingupiirangu rikkumist ehk Neglasoni hääletamist seal, kus ta poleks tohtinud seda teha. Sel nädalal selgus, et Neglason pidi riigikohtu arvates siiski teadma, et käitub valesti, kuigi algul ei saanud sellest isegi tippjuristidest kahe astme kohtunikud aru. Tänavu poliitikast taandunud Neglasonist sai nii kriminaalkurjategija, mis päästis kapo ja prokuratuuri lõplikust häbist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles