NÄDALA KUJU Alar Seppern

Põhjarannik
Copy
Alar Seppern.
Alar Seppern. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Veel mõned aastad tagasi kogus Ida-Virumaal tegutsev ehitusettevõtja Alar Seppern tuntust kohtuasjaga, kus teda süüdistati altkäemaksu andmises teisele ettevõtjale. Toona tekitas süüdistus küsitavusi, sest selles loos oli just Seppern see, kes politseile altkäemaksu küsimisest teatas ning kuriteo matkimises osales. Lõpuks pääses Seppern kriminaalsüüst.

Ent praegune lugu on palju tõsisem kui toonane juhtum mõnesaja euro suuruse altkäemaksuga. Nüüd käib jutt kelmusest ja võltsimistest, kus riik on kandnud sadu tuhandeid kahju.

Seppern ise oma süüd ei tunnista ning kui ta eelmise aasta kevadel Viru maakohtus süüdi mõisteti, oli ta veendunud, et järgmistes kohtuastmetes saab ta võidu. Ent nüüd tuli ringkonnakohtust selline pauk, mis viiks ta viie kuu asemel neljaks aastaks trellide taha.

Seppernil on ennegi maksuametiga maksude pärast kohtuskäimisi olnud ning lõpuks kuulutati talle välja isegi eraisiku pankrot, mistõttu viimastel aastatel on firma juhtimine käinud tuntud poliitikust isa Arthur Sepperni käe all.

Praegune pööre Alar Sepperni kriminaalasjas on üllatav ja ootamatu ilmselt nii mehele endale kui ka laiemale avalikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles