ÜKS KÜSIMUS ⟩ Miks saab eesti keeles õppida vaid üksikuid ameteid?

Põhjarannik
Copy
Hannes Mets otsustas pärast ministeeriumi järelevalve tulemusi ja minister Kristina Kallase nõudmist, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktori ametist lahkuda.
Hannes Mets otsustas pärast ministeeriumi järelevalve tulemusi ja minister Kristina Kallase nõudmist, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktori ametist lahkuda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses saab valdavat osa erialasid õppida vaid vene keeles. Eestikeelset kutseõpet pakub riiklik õppeasutus ainult üksikutel erialadel, mis tähendab, et kohalikel eesti noortel on kodumaakonnas kutseõppeks väga vähe valikuid.

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktor HANNES METS:

Reaalsus on selline, et ligikaudu 1200 uuest õppijast, kes tulevad meie kooli, suudavad eesti keeles õppida umbes 100-150. See näitab, et väga suur osa siinsetest noortest ei ole põhikoolis eesti keelt tegelikult selgeks saanud.

Saaksime rohkem eesti õppekeelega erialasid avada juhul, kui riik annaks lisaraha selleks, et korraldada enne eriala õpetamist vähemalt poole aasta jooksul venekeelsetest põhikoolidest tulnutele intensiivset eesti keele õpet. Lisaraha on vaja, et motiveerida eesti keele õpetajaid siia tööle tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles