TÄNAVAKÜSITLUS Kui tähtis päev on teile emadepäev?

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Kümmel / Scanpix

Pühapäeval on emadepäev.

Foto: Peeter Lilleväli

Inga Allik, töötu:

See on väga tähtis päev, ehkki ma ise olen lastekodus kasvanud ja ema mul ei ole. Kuid ema kinkis mulle elu ja see on peamine. Mind kasvatas üles kasuema, keda ma selle päeva puhul alati õnnitlen. Ta on mulle palju andnud ja õpetanud. Viin talle alati rõõmuga lilli ja mõnikord ka väikesi kingitusi. Pirukaid küpsetab ta ise − ta oskab nii mõndagi. Mind aga õnnitleb selle ilusa päeva puhul poeg − see on väga meeldiv.

Foto: Peeter Lilleväli

Endel Kaukver, pensionär:

See on väga tore ja ilus päev. Kõige tähtsam on, et sel päeval tuleb kogu pere kokku. See, et emadepäeva tähistatakse just kevadel, on imeline.

Foto: Peeter Lilleväli

Aleksandr Kušnir, elektrik:

Tegelikult ei ole ma kohalik − tulin hiljuti Ukrainast. Ent meiegi tähistame emadepäeva. See on tähtis, sest ema kingib elu. Tavaliselt tuleb kogu pere kokku ja katame õhtusöögilaua. Kas see pole siis mitte õnn? Praegu oleme kodumaalt kaugel, kuid loodan, et saame kõik koos pidulauas istuda ikka.

Foto: Peeter Lilleväli

Artur Põld, pastor:

Väga oluline on pidada meeles inimest, kes on sulle elu andnud. Minu ema on juba viis aastat igaviku teel, kuid mäletame teda ikka. Minu lapsed õnnitlevad oma ema kindlasti. Nad tulevad koos lastelastega. Tahan väga, et mu laste ema alati õnnelik oleks, ning pingutan selle nimel. Pühapäeval on kirikus jutlus jumalaemast − see on traditsioon.

Foto: Peeter Lilleväli

Mare Nõmme, pensionär:

Mina armastan seda päeva: lapsed toovad alati lilli ja kingitusi, vahel teevad ka meeldivaid üllatusi. Mõned aastad tagasi sain interneti teel laste endi tehtud video − sellest jääb pikkadeks aastateks väga soe tunne hinge. See vist ongi olnud senini kõige toredam õnnitlus. Ootan sel päeval külalisi, kuid torti ma ei küpseta − nad toovad selle alati ise kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles