NÄDALA KUJU ⟩ Alar Karis

Põhjarannik
Copy
Alar Karis.
Alar Karis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Et president Alar Karis tuli kolmeks päevaks Ida-Virumaale vahetult enne 9. maid ehk kuupäeva, mille pärast on Eesti ühiskonnas aastaid olnud pingeid, ei ole ilmselt juhuslik.

Riigijuhil, aga ka valitsuse liikmetel, tulebki praegusel pingelisel ajal, kus osa riigi elanike suhtumine nii Venemaa agressiooni Ukrainas kui ka Georgi lintide ja muu sõjasümboolika kasutamise keelamisse erineb riigi seisukohtadest, käia mööda maad ja teha selgitustööd.

Alar Karis näitas mitmesaja narvalase ees, et ta valdab seda kunsti suurepäraselt, ja sai paljudelt kohalolnutelt kiita nii taktitunde kui ka rahulike, aga samas veenvate vastuste eest. Ta rõhutas veel kord, et kõik Ida-Virumaa inimesed on Eesti inimesed ning demokraatlikus riigis võivadki inimesed erinevalt arvata ja erinevalt rääkida.

Selliste pingelisemate teemade kõrval toob aga riigipea oma mitmepäevase visiidiga esile ka Ida-Virumaa mitmekesisuse. Ta andis ühiskonnaõpetuse tunde koolides, külastas juustutööstust ja lambakasvatust Iisakus ning õlle-, vineeri- ja metallitööstust Purtses. Laupäeval avab ta aga Narvas festivali TMW erakordselt tiheda ja põneva Narva programmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles