ÜKS KÜSIMUS ⟩ Kellega peaks Isamaa minema koalitsiooni?

Põhjarannik
Copy
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis puhkenud valitsuskriisis on uue valitsuse moodustamisel kaalukeeleks erakond Isamaa, kes on oodatud koalitsiooni nii koos Reformierakonna ja SDEga kui ka koos Keskerakonna ja EKREga.

Endine erakonna Isamaa esimees MART LAAR:

Esiteks on nii Kaja Kallase kui ka Jüri Ratase poolt totaalselt vastutustundetu see käitumine, mida nad viimasel ajal on harrastanud. Omavahelises võimuvõitluses seitse kuud enne korralisi valimisi paisata Eesti valitsuskriisi on omaette nahaalsus.

Teiseks, kui kuulata seda suurepärast avaldust, mis tuli eile (pühapäeval − toim.) Jüri Ratase suust, et EKRE, Isamaa ja Keskerakonna koalitsioon töötas väga hästi ja valitsus ka, siis ma pean tunnistama, et mina küll midagi sellist ei näinud. Minu meelest oli see koalitsioon nagu luik, haug ja vähk. Midagi koos töötavat ma ausalt öeldes selles küll ei näinud.

Ja kui nüüd rääkida minu hoiakutest [uue koalitsiooni valiku suhtes], siis eks minu eelnev kommentaar seda ka peegeldas. Ma arvan, et kooslus Keskerakonna ja EKRE näol ei ole praegu Eestile kõige parem. Ja pehmelt öeldes jätab suhteliselt venemeelse mulje. (ERR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles