NÄDALA KUJU Kalev Naur

Põhjarannik
Copy
Kalev Naur.
Kalev Naur. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Ta on olnud Ida-Virumaal tuntud kohalik aktivist üle aastate. Küll on ta korraldanud paraade, küll on tema eestvõttel näiteks Jõhvi keskväljakule püstitatud kindral Aleksander Tõnissoni kuju. Viimasel ajal on ta aga ametis olnud oma küla rajamisega. See piirkond on küll olnud Kohtla-Nõmme aleviku osa, kuid siiski jääb ajaloolisest Kohtla-Nõmmest üsna eemale. Lapse nimeks saab Kohtla-Uueküla.

Milleks on aga tarvis ajal, mil riik on aina korrutanud haldusreformi nime all haldusüksuste liitmise kasulikkust, hoopis separeerida tükk ühest asumist, et teha oma küla?

"Küla tegemise oluline eesmärk seisneb selles, et tekib tugev kogukond, millel on ka ühiskondlik jõud. Selleks, et me tunneksime end ühtse kogukonna või isegi perekonnana, on vaja mobiliseeruda. Kõige olulisem on üheskoos oma elukeskkonda parandada," ütleb Kalev Naur ise.

Kui siia midagi veel lisada, siis peegeldab see inimeste tahet oma kodu hüvanguks ise midagi enamat teha ning näitab elanike kodanikuaktiivsust, mida ju Ida-Virumaal − ja mitte ainult − võiks rohkem olla. Sellistele ärksatele kogukondadele toetubki üks tõeliselt tugev kodanikuühiskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles