NÄDALA KUJU Katri Raik

Põhjarannik
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnapea Katri Raik on viimastel nädalatel sattunud Eesti avalikkuses terava tule alla. Sellest jääb kohati mulje, justkui oleks Narva linnapea jäärapäisus see, miks on Narvas siiani Punaarmee tank-monument, miks tähistas üks väike seltskond narvalasi 26. juulil niinimetatud Narva vabastamise aastapäeva või miks on siiani mõnedel Narva tänavatel Eesti iseseisvumise vastu võidelnud kommunistide nimed.

Loomulikult häirivad nii tank kui ka need tänavanimed Eesti suuruselt kolmandas linnas paljusid Eesti inimesi. Eemal olles on aga lihtne rünnata Katri Raiki, nagu teevad muu hulgas ka mitmed keskerakondlased, kes on justkui unustanud, et nende erakond ei suutnud nendest sümbolitest vabaneda veerand sajandi jooksul Narvas võimul olles.

Ei tohiks olla kahtlust, et nii tank kui ka sobimatud tänavanimed kaovad. Küsimus on ajastuses. Küllap tunnetab Raik hästi Narva elanike meeleolusid ja sedagi, millal selleks aeg küps on. Selles mõttes, et tanki liigutamine mõnda muuseumisse ei tekitaks Narvas arvestatavat vastuseisu. See võiks olla ka riigi, mitte omavalitsuse töö.

Eesti riik ei võidaks sellest midagi, kui Narvas niigi napi ülekaaluga võimul olev praegune linnapea tagandataks ja asemele tuleks...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles