JUHTKIRI ⟩ Suur segadus Kohtla-Järve võimu seas

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve volikogus on kujunenud seis, kus iga hääletus võib tuua üllatuse.
Kohtla-Järve volikogus on kujunenud seis, kus iga hääletus võib tuua üllatuse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Korruptsiooniskandaal on löönud kaardid Kohtla-Järve hallis majas senisest veelgi rohkem segamini. Kui seni valitses linna nii-öelda vaikimisi koalitsioon, kes küll ametlikku koostööd eitas, siis nüüd on keerulises olukorras ka need poliitikud, kes eelistasid koostööd teha praeguseks opositsiooni jäänud Keskerakonna asemel Nikolai Ossipenko leeriga.

Linnapea Toomas Nael püüdis algul olukorrast distantseeruda ja teha nägu, et las "organid" uurivad, linnavalitsus töötab edasi, mis sellest, et kaks linnavalitsuse liiget on korruptsioonikahtluse all. Nädalavahetusega on linnapea aga meelt muutnud, viidates lisainfole, mida ta on selle uurimise kohta saanud.

Eelmisel nädalal vastas mõjuvõimuga kauplemises kahtlustatav aselinnapea Vitali Borodin Põhjaranniku küsimusele võimaliku tagasiastumise kohta, et ei näe selleks põhjust. "Minu jäämine või lahkumine sõltub sellest, kas linnapea soovib minuga edasi töötada või mitte. Kui ütleb, et ei soovi, siis sellega kõik lõpebki," sõnas ta. Sel esmaspäeval andis Nael Borodinile ja aselinnapea Evelyn Danilovile 24 tundi aega teatada tagasiastumisest. See tähendab, et Nael nendega koostööd ei soovi.

Ega linnapea endagi tool kuigi kindel pole. Mõningatel andmetel plaanis eelmine mitteametlik võimuliit Naela maha võtta, kuid siis tuli korruptsiooniskandaal vahele. Aga ega seegi, kui Borodin ja Danilov lahkuvad, tähenda, et linnapea oma koha säilitab. Võimusegadus on praegu liiga suur ja pole teada, kas sünnib uus võimuliit ja milles seal kokku lepitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles